U bent hier:

TV uitzending: HORYON b.v. uitgeroepen als branchewinnaar!Hoe wordt je uiteindelijk genomineerd als beste bedrijf binnen je branche?

Klik op de link om onze uitgebreide TV bedrijfsvideo te zien
https://vimeo.com/129876841

De Nominatiecommissie en juryleden

Onafhankelijk
De leden van de nominatiecommissie worden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun kennis in het bedrijfsleven, hun integriteit en hun beschikbaarheid om het nominatieproces uit te voeren. Leden van de nominatiecommissie beloven plechtig dat zij geen belangenverstrengeling hebben en dat zij hun keuzes maken op basis van de overgelegde gegevens van de genomineerde.

De huidige nominatiecommissie bestaat uit de volgende leden:
- Koos Crul (voormalig directielid) - Hoofd Nominatiecommissie NBSA-instituut
- Robert Zwaan (heeft diverse commissariaten vervuld) - Secretaris NBSA-instituut

Prestigieuze juryleden
De leden van de jury van de Nationale Business Succes Award zijn deskundigen met een gevestigde positie in de Nederlandse economie: onderwijs, belangenorganisaties en ‘self made’ ondernemers vormen de deskundige jury van allure. In januari 2015 zijn de volgende personen benoemd tot de jury voor de Nationale Business Succes Award:

Steven van Eijck (voorzitter jury)
Steven van Eijck, (1959, Rotterdam) is in januari 2015 benoemd tot voorzitter van de jury. Hij is voorzitter van de vereniging RAI, voorzitter van de Raad van Advies van het Nederlands instituut Bank-Verzekerings- en Effectenbedrijven.

Sylvester Eijfinger
Sylvester Eijffinger (1953, Den Haag) is hoogleraar financiële economie en Jean Monnet hoogleraar Europese financiële en monetaire integratie aan de Universiteit van Tilburg. Hij is verbonden aan het CentER for Economic Research in Tilburg, Centre for Economic Policy Research in Londen en CESifo Research Network in München. Sinds 2000 is hij hoogleraar Europese financiële economie aan CentER en de Universiteit van Tilburg.

Joan Bassa
Joan Bassa was een van de oprichtsters van Exact Software. Sinds enkele jaren is zij de CEO van Humanwave.

Bernd Schneider
Bernd Schneider (1951, Den Haag) is uitvinder en CEO van IIC (International Invention Company). Ook is hij bekend als jury-voorzitter van het tv-programma 'Het beste idee van Nederland'.

Hans Rijnierse
Hans Rijnierse (1948) is de non-executive CEO van Sodexo. Ook is hij namens VNO-NCW lid van de Sociaal-Economische Raad (SER)


1. Selectie door de Nominatiecommissie
Per branche vindt een voorselectie van vijf bedrijven plaats. Deze genomineerden kunnen officieel meedoen aan de Nationale Business Succes Award na nadere screening en inschrijving. De Nominatiecommissie screent ook alle bedrijven die zich aanmelden voor deelname en/of worden aangedragen door derden.

Kwaliteit en succes
De Nominatiecommissie selecteert deze kandidaat-genomineerden op basis van gedegen vooronderzoek. Voor de selectie worden onder meer de gegevens uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel gebruikt en andere openbaar beschikbare informatiebronnen met bedrijfsgegevens. De omvang van een onderneming speelt overigens geen primaire rol.
Kwaliteit en succes komen in vele vormen.

2. Slechts 240 bedrijven komen in aanmerking
Uitsluitend topbedrijven met een voorbeeldfunctie worden voorgedragen voor nominatie. Zij dienen een succesvisie te hebben, een kerngezonde bedrijfsvoering en een onderscheidende positie in hun markt. Deze topbedrijven dienen hun succes te danken aan een opvallende (bewuste of onbewuste) focus op de drie succesfactoren van het 3C-business model. (Competition, Customer, Corporation).
Jaarlijks worden door het Nationaal Business Succes Award Instituut maar liefst 240 parels van bedrijven officieel genomineerd en hierover geïnformeerd.

Zes kerncriteria
Definitieve nominatie vindt plaats op basis van zes kerncriteria, met de volgende wegingsfactoren:
Criteria/Weging
1 Expertise/100
2 Onderscheidend vermogen (USP)/90
3 Ambitie/80
4 Continuïteit/50
5 Innovatievermogen/50
6 Winst/50
7 Groei in FTE/25

3. Succes wordt geëerd en belicht
De factoren achter het succes van de genomineerde ondernemingen belichten wij in ons wekelijkse RTL7-programma De Succesfactor. De genomineerde branchewinnaar vertelt op TV hoe hun organisatie onderscheidend, concurrerend en succesvol is en zal blijven in hun branche.

Kennis delen over het onderscheidend vermogen
Met het programma wil het Nationale Business Succes Award Instituut inspireren en laten zien dat het Nederlandse bedrijfsleven met kennis, passie en innovatie de golven van de economie weten te benutten. Kennis delen en mensen verbinden om succes te stimuleren is de missie van het Instituut.

Klik op download.pdf om het nominatierapport te downloaden of in te zien.

Download pdf« vorige pagina

Contact


Image3

HORYON b.v. Vestiging Zuid
Steenoven 44
5626 DK EINDHOVEN
Telefoon 040-2904000
24/H servicelijn 06-51.466.466

Vestiging Midden/Noord
Papendorpseweg 100
3528 BJ Utrecht
T: 030-7991130
http://www.horyon.nl
info@horyon-innovaties.nl