U bent hier:

Horyon wederom primeurOns bedrijf is op innovatieve wijze bezig continu te zoeken naar de beste maar bovenal veilige en de meest efficiënte oplossingen binnen ons vakgebied.

Deze week hebben wij via Dehaco (www.dehaco.nl ) de primeur kunnen zetten door de aanschaf van de meest innovatieve onderdruk machines, in dit geval de ‘ECO 1650 PC+’, welke momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De zwaardere varianten, welke momenteel nog niet leverbaar zijn, zijn eveneens door Horyon in backorder gezet.

Horyon heeft in Dehaco een sparringpartner gevonden om continu na te denken over de beste oplossingen welke (op welke wijze dan ook) een positieve bijdrage kunnen leveren aan het volledige asbestsaneringsproces.

Hetgeen vaak in de praktijk onderschat wordt is de kwaliteit / kwetsbaarheid van Hepa-filters welke aanwezig zijn in onderdrukmachines. In tegenstelling tot andere Europese landen (hier moet na afronding van elk project, groot of klein, het Hepa-filter vervangen worden) mag in Nederland het Hepa-filter in de machines blijven zitten zolang de machine nog de juiste capaciteit levert. De machines dienen jaarlijks te worden gekeurd. Echter is het geen verplichting om het Hepa-filter (het enige filtersysteem tussen de afgezogen asbestvervuilde lucht en de uitblaas van de machine) te vervangen zolang de machine voldoende capaciteit levert en er niet direct visueel een probleem met het Hepa-filter zichtbaar is.
Doordat er in de praktijk saneerders zijn welke het grove stof van het Hepa-filter afzuigen of het Hepa-filter doorblazen (dat het filter langer mee zou kunnen gaan) is het aantoonbaar dat er situaties zijn waarbij het Hepa-filter lek is geraakt. Hierdoor kan er dus asbestvervuilde lucht de schone ruimte (buiten het containment) in worden geblazen.

Om te zoeken naar de ‘best bestaande techniek’ of ‘de stand der wetenschap’ te optimaliseren worden er door ons bedrijf onderdruk-units ingezet, in dit geval de ‘ECO 1650 PC+’, welke voorkomen dat bovenstaande situatie zich voor kan doen op projecten van Horyon.

Deze onderdruk-units beschikken over een geïntegreerde stofsensor die het HEPA-filter continu op haar werking controleert. Ook de verzadiging van het Hepa-filter wordt op het touchscreen weergegeven. Tevens schakelt de machine zichzelf in dergelijke situaties uit.
Gezien er een tijdige melding op het display komt (voordat het te laat is) kunnen de machines ook tijdig worden aangeboden bij de leverancier voor vervanging van het Hepa-filter.

In bijna alle gevallen betaalt de opdrachtgever ook de kosten voor het verbruik van stroom. Ook hier wordt vaak onderschat wat het te gebruiken equipment bij het saneren van asbest aan stroom verbruikt. De ‘ECO 1650 PC+’ verbruikt maar liefst 75% minder energie dan welk ander vergelijkbare onderdruk-unit op de markt verkrijgbaar. Ook hiermee levert de inzet van de ECO 1650 PC+ haar positieve bijdrage aan een duurzaam groen milieu.

Daarnaast is de ‘ECO 1650 PC+’ voorzien van een geïntegreerde onderdruk monitor (geen onderdrukregistratie). Hiermee kan de machine ingesteld worden zodat deze de ruimte altijd op 20 pascal onderdruk kan behouden. Hierbij zal de ventilator van de ECO 1650PC+ automatisch op- of afschalen zodat een continu onderdruk van 20 pascal altijd gewaarborgd blijft. Bij projecten waarbij het containment niet in 1 dag vrijgegeven kan worden is ook ’s-nachts gewaarborgd dat het containment op 20 pascal onderdruk blijft. Daarnaast kan de ‘ECO 1650 PC+’ ook als backup systeem in standby modus toegevoegd worden aan containments. In standby modus zal de ‘ECO 1650 PC+’ bij een onderdruk lager dan 20 pascal (of een waarde welke je vooraf in hebt gesteld) zichzelf automatisch inschakelen en er zorg voor dragen dat toch de onderdruk van 20 pascal behouden blijft.

Om er ook zorg voor te dragen dat de omgeving minder geluidshinder heeft van zoemende onderdruk-units die bewoners en/of de omgeving wakker houden ’s nachts is deze machine ook nog eens vele malen geruislozer dan welke andere onderdruk-unit dan ook op de markt verkrijgbaar.

Om de machine beter te kunnen zien kijk dan naar het filmpje https://youtu.be/T0ty4NSrHX4
Om de werking van ‘ECO 1650 PC+’ met touchscreen verder in detail te zien dien je te kijken vanaf 1 minuut 30 (1:30).

Om de mogelijkheden te bespreken hoe de onderdruk-unit werkt en/of deze een positieve bijdrage (veiligheid, duurzaam en efficiëntie) kan leveren op uw projecten dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen (Jan Horyon @: jan@horyon-innovaties.nl ).

Klik op download.pdf om het document te downloaden.
Tevens kunt u kijken bij de leverancier Dehaco ( www.dehaco.nl )

Download pdf« vorige pagina

Contact


Image3

HORYON b.v. Vestiging Zuid
Steenoven 44
5626 DK EINDHOVEN
Telefoon 040-2904000
24/H servicelijn 06-51.466.466

Vestiging Midden/Noord
Papendorpseweg 100
3528 BJ Utrecht
T: 030-7991130
http://www.horyon.nl
info@horyon-innovaties.nl