Onlangs werd Horyon bekroond als branchewinnaar in haar sector. Een classificatie die Jan en Sharita Horyon dubbel en dwars verdienen. Sinds 1989 stuurt Jan Horyon het familiebedrijf aan en wordt hij bijgestaan door zijn vrouw Sharita. Samen zorgde zij ervvor dat het sloopbedrijf werd uitgebreid met een asbestsaneringstak, waarmee zij de eerste van Nederland waren.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Ik ben uitegnodigd door Kamerleden voor een hoorzitting over asbest. Ik weet niet waarom ze juist mij hebben uitgekozen. Ik heb vaker contact met Kamerleden en Mnisteries. Ik ben nogal uitgesproken en als ondernemer deskundig over asbest. Mijn bedrijf, in Eindhoven en Utrecht, was het eerste gecertificeerde asbestsaneirngsbedrijf van Nederland.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Een goed begin is het halve werk! 2015 begon meteen erg goed voor ons met de nominatie voor de Eindhoven Business Award. Sharita voelde zich vereerd om tussen anderen succesvolle Eindhovenaren als topmanburgemeester Van Gijzel en topman Van der Leegte te mogen staan. Horyon is niet alleen nummer één in asbest saneren maar zij lanceren ook de nieuwste technieken daaromtrent.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
In elke branche heb je (markt)leiders en (markt)volgers. Zo ook in de asbest- & sloopbranche. Horyon uit Eindhoven mag zich in deze specialistische branche een absolute marktleider noemen. “Wij slopen niet, maar zorgen er voor dat een (deel van een) gebouw op een verantwoorde manier wordt geamoveerd waarbij alle afvalstoffen strikt gescheiden worden afgevoerd. En dat doen onze professionals dagelijks met behulp van de meest innovatieve technieken en met zéér strikte naleving van wet- en regelgeving die onlosmakelijk aan dit vakgebied verbonden zijn.” De manier van opdrachtgeven speelt een essentiële rol om voor beide partijen zo’n efficiënt mogelijk project te kunnen realiseren. Een goede voorbereiding, met de juiste projectorganisatie, zal altijd renderen. Het maakt in dit geval niet uit of het een groot of klein project betreft. Bij de aanwezigheid van asbest blijft uiteindelijk de eigenaar van het asbest / eigenaar vastgoed ten aller tijden verantwoordelijk. Hierdoor zal hij tenslotte altijd de rekening gepresenteerd krijgen!
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Horyon is een echt familiebedrijf dat al decennia lang actief is op het gebied van asbestsanering en innovatieve milieutechnische oplossingen. Jan en Sharita wisten het van oorsprong sloopbedrijf uit te bouwen tot een kennisccentrum specifiek gericht op asbestsanering en slimme milieutechnische oplossingen.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Vrouw zijn is een meerwaarde in de mannenwereld waarin ik me dagelijks bevind,’ aldus Sharita Horyon, directrice van HORYON BV: een asbestsaneringsen slopersbedrijf, welke Sharita inmiddels 25 jaar samen met haar man leidt. ‘Nog steeds voel ik me bevoorrecht om als vrouw in deze, van vooroordelen doordrenkte branche, te mogen opereren.’
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Ons bedrijf is op innovatieve wijze bezig continu te zoeken naar de beste maar bovenal veilige en de meest efficiënte oplossingen binnen ons vakgebied. Deze week hebben wij de primeur kunnen zetten om als eerste in Nederland de meest innovatieve onderdruk machines, in dit geval de ‘ECO 1650 PC+’, welke momenteel op de markt verkrijgbaar zijn in te zetten. Deze is voorzien van stof sensoren, regelt automatisch de onderdruk en ook nog ees 75% minder energie dan vergelijkbare machines.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Deze Eindhovenaar groeide op in een echt familiebedrijf. Hoe blijft een familiebedrijf van drie generaties succesvol. Door zich te blijven ontwikkelen, voorop te lopen in nieuwe technologieën en de kik om overal de eerste in te willen zijn. Dat blijkt uit het succes van Horyon Innovaties en Technieken. Dit Eindhovense bedrijf is landelijk een van de grote spelers binnen de asbest- en sloopbranche. Hun kracht: zo duurzaam en efficiënt mogelijk werken alsmede jezelf probleemeigenaar maken van de klant zijn probleem.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Asbestverwijdering is een heikel onderwerp dat de bouwplaats hard kan treffen: in kosten, in reputatieschade en in het vrijkomen van asbest, zelfs na oplevering. Asbestsaneringsbedrijven krijgen vaak de zwarte piet toegespeeld terwijl het ook de verantwoordelijkheid van opdrachtgevers en andere ketenpartijen is. Goede voorbereiding kan problemen en kosten nadien sterk verminderen.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Wij treffen Jan en Sharita middenin de eindejaarshectiek. De telefoon rinkelt onophoudelijk in het kantoorpand aan de Steenoven in Eindhoven. “We zijn dankbaar dat we dit pand in eigen beheer en naar onze eigen wensen en maatstaven hebben kunnen bouwen,” lacht Sharita. “Op het dak bevindt zich een penthouse met terras. We wonen niet bij de zaak, maar kunnen er altijd blijven overnachten. Dit doen wij meestal op de begane grond. Ook daar bevinden zich slaapruimtes, een badkamer en keuken. Alles is zo gerealiseerd dat de zaak altijd door moet kunnen blijven draaien, zonder dat onze kinderen of wij als partners daar last van hebben. Ideaal op dagen met topdrukte, zoals deze. Zeker ook toen Jane en Maxim nog klein waren, was het fijn dat we hier een soort tweede huis hadden.”
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Het is een druk bezet stel met onder andere de zaak, de kinderen en sinds kort de ouders van Sharita waarvoor ze de mantelzorg op zich hebben genomen. Gaandeweg het interview raken we weg van de zakelijke techniek en innovatie en buigen we af naar het gezinsleven, de kinderen en opa en oma, de ouders van Sharita. Het gesprek gaat over de box van de kinderen op kantoor tot de verdere ontwikkeling naar de dankbaarheid van een powervrouw.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Als elektrisch rijden een religie was, dan zou topondernemer Jan Horyon fervent aanhanger zijn. De Eindhovenaar was lange tijd sceptisch, maar viel twee jaar geleden uiteindelijk als een blok voor de sympathieke Tesla Model S. Ja, dat elektrisch rijden qua kosten aantrekkelijk is speelt mee, maar da’s lang niet het enige. „Ik rij nu 85 procent van de tijd op Autopilot. Heerlijk!” De ondernemer vertelt dat hij zelfs een autovakantie naar Zuid-Spanje niet schuwt. „Duizenden kilometers heen en terug, volledig op superchargers.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
‘Wat ik in dit artikel wil meegegeven’, zo gaat Jan van start, ‘is, dat ondernemers gestimuleerd worden om voor zichzelf op te komen. Dit geldt ook in het geval van onenigheden met overheidsorganen met goed bewaakte ivoren torens. Ben je zeker van je zaak, zoek dan een strijdlustige juridische specialist en ga je gelijk halen.’
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Wat maakt dat jullie bedrijf (Horyon) de succesformulegevonden heeft?
Door met passie en vol overgave invulling te geven aan de bedrijfsvoering en daarnaast de drive hebben om overal de eerste in te willen zijn, is het ons gelukt om succesvol te zijn. Ook zijn we nooit banggeweest om de benodigde stappen naar verduurzaming en innovaties te zetten. Zorgdragen voor de juiste borging van je processen en het verwerven van de juiste certificaten zijn hierin, voor ons een essentieel onderdeel.Met deze visie het juiste team van werknemers om je heen verzamelen kun je jezelf onderscheiden van je concurrentie.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Slopen is het stadium van ruw handwerk ver voorbij. Moderne sloopbedrijven werken met hoogwaardige machines en apparatuur. De inzet van uitstekend opgeleid personeel is daarbij een voorwaarden om succesvol te kunnen opereren. Dat je als bedrijf moet voldoen aan alle wettelijke eisen en normen is voor de meeste bedrijven in deze branche geen vraag maar een feit. Dat beeld van een modern sloopbedrijf wordt volledig bevestigd door Horyon.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
“Het staat onomstotelijk vast. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zal uiteindelijk een integraal onderdeel worden van de bedrijfsvoering van iedere organisatie. Die organisatie die dat niet wil, zal het uiteindelijk niet overleven”, stelt Jan Horyon, directeur van HORYON b.v. uit Eindhoven. “Misschien is het niet direct een logische combinatie, asbestsanerings- en sloopbedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar dat zou het wel moeten zijn. Asbestsanering maar ook het verrichten van sloopwerken zijn een zeer maatschappelijk gerichte bedrijfsactiviteit en daarmee een uitermate geschikte branche om gericht dit bedrijfsmodel te gaan gebruiken”, aldus Jan Horyon.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Afgelopen nacht heeft de eerste certificatie-audit volgen het nieuwe SC-530:2011 schema plaatsgevonden bij Horyon. TÜV Nederland heeft de certificatie-audit met positieve uitkomst kunnen afronden zodat Horyo als eerste dit certificaat weet te behalen. In 2008 behaalde Horyon eveneens als eerste het SC-530:2008 certificaat. Tevens was Horyon in 1995 het eerste gecertificeerde asbestsaneirngsbedrijf van Nederland.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Asbestsaneringsbedrijf Horyon heeft de toezichthouder Raad voor Accreditatie voor de tweede keer succesvol aangeklaagd. Volgens het Eindhovense bedrijf schiet de controle ernstig te kort. De raad voor accreditatie (eindverantwoordelijk bij toezicht op asbestsaneringen) doet zijn werk niet goed. Het orgaan is niet onafhankelijk en onpartijdig bij het beoordelen van laboratoria die asbestsaneringslocaties vrijgeven, aldus Horyon.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Wat in 1989 als een aparte tak van HORYON b.v begon, is anno 2011 uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van het Eindhovense familiebedrijf. Een belangrijk onderdeel waarbinnen de lat van kwaliteit, net als de lat van vooruitgang, hoog ligt. “In de ruim twintig jaar dat we bezig zijn in asbestsanering hebben we nog nooit een stillegging van onze werkzaamheden gehad. Binnen onze branche is dat een uitzonderlijke prestatie”, aldus Jan. “Die hoge norm die we ons opleggen wordt steeds weer opnieuw getoetst en verhoogd. Zo worden bijvoorbeeld de interne audits door externe professionals uitgevoerd om iedere vorm van bedrijfsblindheid uit te sluiten.”Ook mocht het bedrijf zich in 1995 als
eerste in Nederland gecertificeerd en erkend asbestsaneringsbedrijf noemen en kreeg Jan Horyon in 2009 de titel Asbestdeskundige toebedeeld. Wederom als eerste in Nederland.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Directeur Jan Horyon krijgt de namen van de toezichthouders op loboratoria die worden ingezet onder toezicht van de Raad voor Accreditaite (RvA). Dat heeft de Raad van State beslist. De Raad van State bevestigt dat het belang om de privacy van de toezichthouders te beschermen mnder groot is dan het belang van transparantie dat Horyon heeft. Het gaat om toezicht op saneringen van bouwwerken waar asbest op een veilige manier volgens de regels moet worden uitgevoerd.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
“Een nog veiligere en gezondere branche. Dat is waar wij sinds 1989, toen we als sloopbedrijf zijn begonnen met het saneren van asbest, naar streven”, leggen Jan en Sharita Horyon uit. “We leggen dan ook graag de lat voor onze concullega’s als het gaat om maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Bedrijven die de regels aan hun laars lappen, moeten verdwijnen. We pleiten daarom voor een veel betere en strakkere handhaving van regels waaraan bedrijven, binnen de volledige asbestketen, moeten voldoen.” Daar waar andere bedrijven lobbyen om de scherpe kantjes van de regelgeving af te halen, brengt HORYON de strengere regels juist graag in de praktijk. Dit het liefst als eerste, vaak al voordat de regelgeving er daadwerkelijk is. “Het verantwoord verwijderen van asbest is voor ons namelijk niet een kwestie van geld, maar een kwestie van volksgezondheid”, verduidelijkt Jan Horyon.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Op verzoek van Dienst Technische Inspectie (DTI) is Jan Horyon afgereisd naar Aruba om daar advies te verstrekken. Jan Horyon koos ervoor om dit rond de jaarwisseling te doen zodat hij dit kon combineren met een vakantie waadoor het gezin mee kon naar Aruba.
Klik op de link om het volledige artikel te lezen.
Driemaal is scheepsrecht! Jan Horyon en zijn advocaat Tim Segers (LXA Advocaten) hopen dat de Raad voor Accreditatie zich nu neerlegt bij de onvermijdbare conclusie dat openheid van zaken moet worden gegeven bij asbesttoezicht. Nadat twee jaar geleden de Nationale Ombudsman al oordeelde dat de Raad voor Accreditatie meer transparant moet zijn, kwam ook de rechtbank eind 2012 tot het oordeel dat de Raad voor Accreditatie op onhoudbare gronden informatie achterhield.
Wat was er aan de hand?
De Raad is een bestuursorgaan dat in opdracht van het Ministerie van SZW toezicht uitvoert op laboratoria. Dit toezicht onttrekt zich echter volledig aan het blikveld van de burger. Nadat Horyon (directeur van Horyon Asbestverwijdering en milieutechniek, Eindhoven) een klacht over een laboratorium bij de RvA had ingediend, wilde de Raad in eerste instantie niets aan Horyon kwijt vanuit de gedachte dat klagers zoals Horyon zogenaamde derden zouden zijn met wie zij niet wenste te communiceren inzake bevindingen over ‘klanten’.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Midden in de nachten waren controleurs van TÜV Nederland vorige week in de weer in het gebouw van Horyon in Eindhoven. Nog dezelfde nacht van de eerste februari kregen Jan en Sharita Horyon het nieuwste certificaat van TÜV, ze bleken aan de nieuwste asbestregels te voldoen. Door dit zo te doen willen we laten zien dat we de nog strengere regels graag in de prakrijk willen brengen.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Uit handen van wehouder Joost Helms (destijds wethouder van milieu) kreeg Horyon het keurmerk 'duurzame ondernemer' ondernemer wederom uitgereikt. Het keurmerk is voor ondernemers welke hebben aangetoond een actief duurzaam beleid te volgen. Een solide bedrijf met een solide management. Reden voor onze 4e nominatie.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Werken in de facilitaire dienstverlening levert zelden een hoog salaris op, maar er zijn uitzonderingen, zoals de asbestverwijdering. “Toch gaan wij geen gesprek aan met sollicitanten die dit werk willen doen omdat ze hebben gehoord dat het zo goed betaalt”, aldus Jan Horyon, directeur van Horyon b.v. “In dit werk neem je een grote verantwoordelijkheid op je om zorg te dragen voor de gezondheid van mensen, dat moet de drijfveer zijn. Kennis hierin is enorm belangrijk, dus investeren we veel in de opleiding en begeleiding van onze medewerkers. Hierbij is ook een juiste werkhouding van groot belang. Indien er avonden en weekenden achter elkaar door gewerkt moet worden om een klus af te krijgen, dan doen we dat.” Jan Horyon, en andere concullega’s die ook een hoog kwaliteitsniveau nastreven, voelen zich niet altijd gesteund door controlerende instanties.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
‘Vrouw zijn is een meerwaarde in de mannenwereld waarin ik me dagelijks bevind,’ aldus Sharita Horyon, directrice van HORYON BV: een asbestsaneringsen slopersbedrijf, welke Sharita inmiddels 25 jaar samen met haar man leidt. ‘Nog steeds voel ik me bevoorrecht om als vrouw in deze, van vooroordelen doordrenkte branche, te mogen opereren.’ Jan en ik zijn van het type ‘workaholic’ en werken dag en nacht, zeven dagen per week. De afgelopen jaren waren onze kinderen onze afleiding en boden zij enige structuur, maar sinds zij doordeweeks in België studeren, voert het werk weer de boventoon.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Gezien de vele negatieve berichten over de asbestbranche bestaat het beeld nog steeds dat er maar wat wordt aangerommeld. Sloopbedrijven staan vooraan als er wordt gewezen naar 'schuldigen'. Dat dit beeld niet klopt met de werkelijkheid bewijst het bedrijf Horyon uit Eindhoven. Een modern bedrijf dat draait op kennis en kwaliteit. Dat ik Jan Horyon graag wilde spreken voor een artikel in Asbest en Bouw ontstond naar aanleiding van een ander artikel in deze uitgave over de SC 570. Het is namelijk zo dat Jan Horyon als eerste in Nederland het diploma SC 570 wist te behalen. In april 2009, toen de inkt van het document 'SCA Examineringsschema voor het SCADiploma Asbestdeskundige' nauwelijks droog was, kreeg hij zijn SC 570-diploma tijdens een asbestcongres uitgereikt. Jan Horyon is hier trots op maar ziet het ook niet als een uitzonderlijke prestatie:"Dat wij voldoen aan de eisen is in onze ogen inherent aan onze totale bedrijfsvoering.
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.
Het is niet minder worden gereinigd." dan een monsterklus. Kilometers Horyon lopen er door de voormalige energiecentrale op Strijp-T. Allemaal buizen die ver-pakt zijn in een dikke laag industrieel asbest van het zwaarste soort. Tonnen aan kankerverwekkend materiaal moet dus veilig en wel het gebouw uit. Een operatie achterzijde van het pand moet die ongeveer een jaar beslag neemt. Met alle bijbehorende veiligheidsprocedures van dien. Het Eindhovense saneringsbedrijf begon na de vorige zomer aan de operatie. ,,Op dit moment is het een van de grootste klussen in Nederland!
Klik o deze link om het volledige artikel te lezen.
Geen stoffig kantoor met afgeleefd meubilair en een iets te oude koffiemachine. Het hoofdkantoor van Horyon BV doet aan als een warme, zakelijke woonkamer. Feng shui ingericht en ruimtelijk door de vele ramen. Een vruchtbare omgeving om de arbeidsroductiviteit hoog te houden en potentiële klanten bij binnenkomst het juiste gevoel te geven. Het pand op industrieterrein Kapelbeemd te Acht is volledig gedecoreerd door directeur en (mede) eigenaar Sharita Horyon. "Weet je wat het is," zegt ze bedeesd, "we werken in veel gevallen voor gerenommeerde opdrachtgevers en dat soort bedrijven zijn toch wel gewend aan een bepaalde standaard. Voor een bedrijf dat zich bezighoudt met een gevaarlijke stof als asbest, is het belangrijk dat partijen direct ervaren dat we voor hoge kwaliteit staan. En dat begint bij de eerste indruk, dus de ontvangst op ons kantoor. Bij het betreden van de werkvloer in onze bedrijfshal of tijdens een bezoek aan onze projecten: je zult zien dat het er overal keurig uitziet."
Klik op deze link om het volledige artikel te lezen.